Antena 3 CNN Externe Breivik, ţi se pregăteşte ceva! Mii de norvegieni vor interpreta cântecul pe care acesta îi urăşte în cadrul unui miting, în Oslo

Breivik, ţi se pregăteşte ceva! Mii de norvegieni vor interpreta cântecul pe care acesta îi urăşte în cadrul unui miting, în Oslo

Mii de norvegieni vor participa joi la un miting la Oslo în cursul căruia îl vor dezavua pe Anders Breivik şi vor cânta un cântec pe care extremistul de dreapta îl urăşte, relatează AFP.

Breivik, ţi se pregăteşte ceva! Mii de norvegieni vor interpreta cântecul pe care acesta îi urăşte în cadrul unui miting, în Oslo
Sursa foto: Foto: msnbc.msn.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2012   •   13:06

Peste 5.000 de persoane au anunţat că se vor reuni într-o piaţă din apropierea Palatului de Justiţie, unde Breivik este judecat pentru uciderea a 77 de persoane, cu scopul de a cânta cântecul "Copiii curcubeului" al cântăreţului de cântece pentru copii Lillebjoern Nilsen.
   
Vineri, acuzatul l-a criticat atât pe artist, cât şi pe cântecul său, afirmând în faţa tribunalului de la Oslo că acesta este "un foarte bun exemplu de marxist" care s-a infiltrat în mediile culturale şi că lucrarea sa este un text tipic pentru "spălarea creierului şcolarilor norvegieni".
   
Într-o reacţie faţă de declaraţiile sale, norvegienii au lansat o campanie pe Facebook, îndemnându-i pe compatrioţii lor să "îşi reînsuşească melodia" şi să vină să o interpreteze la numai câteva sute de metri de locul unde este judecat Breivik.
   
"Am simţit că este murdărit un cântec cu care am crescut şi pe care îl cânt copilului meu", a declarat una dintre persoanele care se află la originea acestei iniţative, Lill Hjoennevaag, pentru postul de televiziune NRK.
       
O adaptare a piesei "My rainbow race" a artistului american Pete Seeger, cântecul este foarte popular în această ţară.
   
La 22 iulie 2011, Breivik a ucis 69 de persoane deschizând focul asupra a sute de tineri laburişti care participau la o tabără de vară pe Insula Utoya, lângă Oslo, imediat după ce a detonat o bombă în apropierea sediului Guvernului din capitala norvegiană, omorând alte opt persoane.

×
Subiecte în articol: oslo cantec guvern Anders Breivik
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close