Antena 3 Externe BREXIT. Donald Trump a criticat acordul de ieșire a Marii Britanii din UE, negociat de premierul Boris Johnson

BREXIT. Donald Trump a criticat acordul de ieșire a Marii Britanii din UE, negociat de premierul Boris Johnson

31 Oct 2019   •   22:04
BREXIT. Donald Trump a criticat acordul de ieșire a Marii Britanii din UE, negociat de premierul Boris Johnson

BREXIT. Preşedintele american Donald Trump a criticat joi acordul de ieşire din UE negociat de premierul britanic Boris Johnson, care - potrivit lui - nu permite un tratat comercial cu SUA, îndemnându-l pe şeful executivului de la Londra să se alieze susţinătorilor unui Brexit dur pentru alegerile legislative din decembrie, potrivit AFP şi dpa.

BREXIT. Preşedintele american, care promisese anterior Regatului Unit un "acord magnific" odată ce va fi părăsit Uniunea Europeană, a acordat un interviu eurofobului Nigel Farage la postul britanic de radio LBC, în plină lansare a campaniei electorale pentru alegerile anticipate din 12 decembrie.

BREXIT. "Pentru a fi sincer cu voi, cu acest acord, sub anumite aspecte, nu veţi putea face comerţ. Noi nu putem încheia un acord comercial cu Regatul Unit", a declarat preşedintele american.

BREXIT. "Johnson este într-o poziţie foarte dificilă şi cred că este dispus să facă ceea ce nimeni altcineva nu ar face", i-a spus Trump liderului Partidului Brexit, Nigel Farage, gazda unei emisiuni la postul de radio LBC din Londra.

BREXIT. "Ştiu că Boris (Johnson vrea să fie foarte atent la aceasta. Pentru că într-un anumit fel ne-am îndepărta, ceea ce ar fi ridicol ", a adăugat el.

BREXIT. "Şi noi vrem să facem comerţ cu Marea Britanie şi voi vreţi să faceţi comerţ cu noi,însă ca să fiu sincer acest acord (privind Brexitul) - sub anumite aspecte ale acordului - nu o putem face. Nu se poate face comerţ", a insistat Donald Trump.

BREXIT. În acelaşi interviu realizat telefonic, Donald Trump l-a îndemnat pe Boris Johnson să se alieze pentru legislativele anticipate cu "amicul" Nigel Farage pentru că acordul negociat la mijlocul lunii octombrie cu Bruxellesul menţine Regatul Unit prea aproape de UE.

BREXIT. "Mi-ar plăcea să vă văd împreună cu Boris, pentru că aţi obţine un scor bun, pentru că v-aţi descurcat foarte bine la ultimele alegeri, iar el vă respectă foarte mult", a spus preşedintele Statelor Unite.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Brexit Donald Trump UE premierul Boris Johnson

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close