Antena 3 CNN Externe BREXIT. Ieșirea Marii Britanii din UE ar putea fi amânată din nou, potrivit oficialilor europeni

BREXIT. Ieșirea Marii Britanii din UE ar putea fi amânată din nou, potrivit oficialilor europeni

BREXIT. Ieșirea Marii Britanii din UE ar putea fi amânată din nou, potrivit oficialilor europeni
de Claudia Simion    |    26 Sep 2019   •   15:04

BREXIT. Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea fi amânată din nou, în lipsa unui acord care să reglementeze demersul până spre sfârșitul lunii octombrie, au transmis oficialii UE

BREXIT. Curtea Supremă a Marii Britanii a emis o sentință, conform căreia premierul britanic Boris Johnson ar fi acționat ilegal prin decizia de a suspenda Parlamentul de la Londra. Astfel, s-a relansat o serie de dezbateri în rândul reprezentanților executivului și ai legislativului în ceea ce privește termenul condițiilor de ieșire a UK din UE, conform Reuters

BREXIT. Uniunea Europeană ia în calcul varianta unei noi amânări a Brexitului, prin declarațiile unor oficiali, ce ar putea fi programată la mijlocul lui 2020. Ieșirea Marii Britanii din blocul european ar fi urmat să aibă loc pe 31 octombrie, potrivit premierului Boris Johnson. 

BREXIT. Până acum, Brexitul a fost amânat de două ori. Boris Johnson vrea ca Marea Britanie să iasă din UE cu sau fără un acord prestabilit, în timp ce oficialii europeni nu sunt de acord cu ideea unui Brexit fără acord. 

BREXIT. „Suntem în favoarea unei extinderi dacă vom vedea care este calea de urmat, pot fi alegeri generale, poate fi un al doilea referendum, poate fi un acord de retragere”, a declarat, miercuri, europarlamentarul, Guy Verhofstadt.

BREXIT. „Cred că dacă există unanimitate…pentru a spune ‘Ok, hai să mergem mai departe cu o extindere dacă există o cale sigură către o soluție pentru probleme și o rezolvare a situației pe care o avem astăzi'”, a mai adăugat oficialul european. 

×
Subiecte în articol: Brexit UE
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close