Antena 3 CNN Externe Brigitte Macron îi va da în judecată pe cei care susțin că s-a născut bărbat

Brigitte Macron îi va da în judecată pe cei care susțin că s-a născut bărbat

Brigitte Macron spune că îi va da în judecată pe cei care au răspândit zvonurile absurde că s-a născut bărbat și că se numea Jean-Michel Trogneux.

Brigitte Macron îi va da în judecată pe cei care susțin că s-a născut bărbat
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    22 Dec 2021   •   11:16

Se crede că Brigitte Macron întreprinde acțiuni în justiție după ce a fost vizată de zvonuri absurde că s-ar fi născut bărbat și se numește Jean-Michel Trogneux.

Zvonul ciudat că soția în vârstă de 68 de ani a președintelui francez Emmanuel Macron s-a născut bărbat a circulat pe rețelele de socializare din Franța sub hashtag-ul #JeanMichelTrogneux.

Prima Doamnă intenționează să inițieze procedurile și să depună o plângere împotriva instigatorilor teoriei conspirației, potrivit Le Figaro.

Controversata teorie care a fost publicată într-un jurnal de extremă dreaptă Faits et Documents în septembrie, susține că „mulți experți” au condus o investigație de 3 ani pe acest subiect.

Jurnalul lunar de 12 pagini, care a publicat o serie de teorii bizare despre persoane publice, ar fi acuzat-o pe Prima Doamnă că s-a născut sub numele de Jean-Michel Trogneux.

Natacha Rey, jurnalistul despre care se spune că a investigat afirmațiile, a acordat un interviu care a durat aproape patru ore pe YouTube pe 10 decembrie, potrivit Numerama. Videoclipul a ajuns la 470.000 de vizualizări înainte de a fi șters.

Sugestia ridicolă a fost apoi difuzată pe scară largă pe rețelele de socializare luna aceasta, #JeanMichelTrogneux devenind unul dintre cele mai discutate subiecte de pe Twitterul  francez săptămâna trecută.

Nu este prima dată când o femeie este ținta unor astfel de teorii, deoarece afirmații similare au apărut despre fosta primă doamnă a SUA Michelle Obama în 2017, potrivit The Daily Mail.

Zvonul bizar a apărut cu doar câteva luni înaintea următoarelor alegeri prezidențiale franceze din aprilie anul viitor.

Sondajele de opinie au indicat până acum în mod constant că Macron, care încă nu și-a declarat oficial candidatura, va câștiga un al doilea mandat.

 

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close