Antena 3 CNN Externe Bucătarul lui Osama bin Laden pledează vinovat la acuzaţiile de sprijinire a terorismului

Bucătarul lui Osama bin Laden pledează vinovat la acuzaţiile de sprijinire a terorismului

Bucătarul lui Osama bin Laden pledează vinovat la  acuzaţiile de sprijinire a terorismului
Sursa foto: Osama bin Laden
08 Iul 2010   •   08:16

 

Fostul bucătar al lui Osama bin Laden a pledat vinovat, la Guantánamo Bay, la acuzaţiile complicitate şi oferire de sprijin pentru terorism, oferind administraţiei Obama prima sa condamnare în controversatul său tribunal pentru crime de război.

 

Ibrahim al Qosi, din Sudan, a pledat vinovat la acuzaţiile de conspiraţie cu al Qaeda şi că ar fi oferit sprijin material pentru terorism, arăta purtătorul de cuvânt al tribunalului din Guantánamo , Joe DellaVedova.

Qosi, care conducea bucătaria la complexul lui bin Laden din Jalalabad, Afganistan, este deţinut la Guantánamo de mai mult de opt ani.

Sentinţa sa ar putea merge de la eliberarea sa  din închisoare la condamnare pe viaţă, declara DellaVedova. Verdictul este aşteptat pe 9 august.

Qosi este doar al patrulea deţinut condamnat de tribunalele militare de la deschiderea centrului de la Guantánamo, în ianuarie 2002.

Promisiunea preşedintelui Barack Obama de a închide centrul de detenţie a fost zădărnicită de congres, iar acum încă deţine 181 prizonieri.

Qosi, 50 de ani, a fost acuzat de armata americană că a acţionat ca şofer şi bodyguard al lui bin Laden şi l-a ajutat pe liderul al Qaeda să scape din munţii Tora Bora.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: retea terorista Osama Bin Laden
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close