Antena 3 CNN Externe Bulgaria, în a 47-a zi de proteste. Manifestanţii cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate

Bulgaria, în a 47-a zi de proteste. Manifestanţii cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate

Bulgaria, în a 47-a zi de proteste. Manifestanţii cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    01 Aug 2013   •   15:38

După 47 de zile de proteste, manifestanţii de la Sofia nu renunţă la proteste. Mii de oameni au ieşit din nou în stradă, pentru a cere demisia guvernului şi organizarea de alegeri anticipate.

Zeci de oameni au ajuns în arestul poliţiei, după ce forţele de ordine au intervenit pentru a dispersa mulţimea strânsă în faţa Parlamentului.

Cea mai violentă confruntare dintre poliţie şi protestatari a avut loc pe o stradă în apropierea Parlamentului, unde se aflau 100 de oameni. Manifestanţii spun că au fost atacaţi de poliţie şi mulţi dintre ei au fost arestaţi. Oamenii nu se lasă însă intimidaţi de acţiunile forţelor de ordine şi au încredere că cererile lor vor fi îndeplinite curând.

Bulgarii protestează deja de 47 de zile, iar până acum manifestaţiile au fost paşnice. Oamenii nu mai au însă răbdare şi cer demisia urgentă a guvernului.

La Sofia şi în restul oraşelor mari din ţară, protestele au început acum aproape două luni din cauza numirii unui mogul media în fruntea unui serviciu de securitate al ţării. Apoi, manifestaţiile au degenerat, protestatarii cerând demisia guvernului.



×
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close