Bulgaria renunţă la privatizarea companiei feroviare de marfă, pentru care GFR urma să depună ofertă de preluare

de A.M.P    |    20 Iun 2013   •   19:30
Bulgaria renunţă la privatizarea companiei feroviare de marfă, pentru care GFR urma să depună ofertă de preluare Foto: railpictures.net
Agenţia bulgară pentru privatizare şi control post-privatizare a decis să anuleze procedura de privatizare a diviziei de marfă a Companiei Naţionale Feroviare BDZ, pentru care Grupul Feroviar Român (GFR) urma să depună vineri o ofertă de preluare.
   
Decizia agenţiei a fost luată în colaborare cu Ministerul bulgar al Transporturilor, relatează Novinite, citat de Mediafax.
   
Guvernul condus de premierul Plamen Oreşarski a indicat că ar putea opri privatizarea transportatorului feroviar de marfă, la scurt timp după venirea la putere, la sfârşitul lunii mai.
   
Agenţia pentru privatizare a lansat la jumătatea lunii noiembrie 2012 o a doua procedură de privatizare a diviziei de marfă a BDZ, după ce prima procedură a eşuat.
   
Cea de-a doua încercare a vânzare a diviziei de marfă a BDZ a inclus numai investitori strategici şi financiari.
   
Vânzarea diviziei de transport de marfă a BDZ avea rolul să asigure fonduri pentru acoperirea datoriilor uriaşe ale companiei şi să contribuie la revitalizarea celeilalte unităţi a companiei, de transport de pasageri.
   
"Decizia de anulare a privatizării a aparţinut statului bulgar, după ce BDZ Cargo a trimis o scrisoare de informare Agenţiei de Privatizare prin care a arătat că nu poate oferi garanţii şi un termen limită pentru ridicarea sechestrului pus pe acţiunile sale", se arată într-un comunicat transmis de Grup Feroviar Român.
   

Parteneri
x close