Antena 3 CNN Externe Bulgaria şi Turcia au semnat un acord pentru legarea sistemelor de gazoducte

Bulgaria şi Turcia au semnat un acord pentru legarea sistemelor de gazoducte

Bulgaria şi Turcia au semnat un acord pentru legarea sistemelor de gazoducte
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
20 Noi 2011   •   15:18
Bulgaria şi Turcia vor semna un acord politic de susţinere a construcţiei unei conducte care să lege sistemele de gazoducte ale celor două ţări. Proiectul ar permite transportul gazelor caspice către Europa, a declarat ministrul bulgar al Energiei, Traicho Traikov, pentru Reuters.

Statul bulgar, care primeşte aproape tot necesarul de gaze de la giganturl rus Gazprom, încearcă să diversifice furnizorii şi rutele de transport prin construcţia unor conducte de legătură cu Turcia, Grecia, România şi Serbia.

„Bulgaria şi Turcia vor semna un acord politic, care va stipula că proiectul este de importanţă strategică pentru ambele părţi”, a afirmat Traikov după o întâlnire cu omologul său turc Taner Yildiz, la Istanbul.

„Gazoductul bulgaro-turc, împreună cu o conductă de interconectare cu Grecia, va permite aprovizionarea cu gaze caspice a ţării şi a regiunii, precum şi aprovizionarea mai ieftină de la un terminal de gaze naturale lichefiate”, a adăugat oficialul.

Conducta de 77 de kilometri va avea o capacitate de până la 3 miliarde de metri cupi pe an, cu posibilitatea de a fi dublată”, a conchis Traikov.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close