Antena 3 CNN Externe Bursele din lume dau semne de revenire după scăderile din zilele trecute

Bursele din lume dau semne de revenire după scăderile din zilele trecute

Bursele din lume dau semne de revenire după scăderile din zilele trecute
Sursa foto: Foto: whatisstock.com
de N.B.    |    10 Aug 2011   •   08:56

Bursele din toată lumea par să îşi revină. Indicele Dow Jones a recuperat spectaculos, terminând ziua în creştere cu peste 3 procente. Vestea buna vine după ce Rezerva Federală a Statelor Unite a aunţat că va menţine dobânzile scăzute până în 2013.

Ziua de ieri a fost una aproape perfectă pentru piaţa financiară din Statele Unite. Bursa new-yorkeză a recuperat peste jumătate din ceea ce pierduse în urmă cu două zile. Mai mult, anunţul Rezervei Federale de a păstra dobânda aproape de zero până în anul 2013 a făcut ca indicele Dow Jones să încheie sesiunea cu un plus de 3,89%. Există însă şi destui sceptici.

Americanii de rând consideră că responsabile pentru situaţia actuală sunt neînţelegerile dintre cele două partide politice. Iar preşedintele Barack Obama le dă dreptate.

Şi în Europa, pieţele financiare au avut o zi reuşită. Multe dintre ele au recuperat semnificativ din terenul pierdut în ultima săptămână, dar există destule voci care spun că totul e doar un balon de săpun

Chiar dacă dimineaţă au deschis cu pierderi destul de mari, spre sfârşitul sesiunilor de tranzacţionare, lucrurile au revenit la normal. În timp ce bursa franceză a închis cu o creştere de 1,6%, bursa de le Frankfurt şi-a încheiat ziua cu o uşoară pierdere. Trader-ii spun că nu vor uita prea curând ziua de ieri.

Panta ascendentă pe care se află bursele lumii este confirmată şi de pieţele asiatice. Astăzi, Japonia şi Coreea de Sud au deschis cu o creştere de 2%, respectiv 4%  iar specialiştii aşteaptă ca situaţia să se îmbunătăţească. Tot ei avertizează însă că investitorii trebuie să rămână în continuare atenţi la ceea ce se întâmplă pe piaţă, mai ales că Statele Unite nu au anunţat deocamdată măsuri menite să dea o gură de oxigen economiei.

×
Subiecte în articol: bursa revenire
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close