Antena 3 CNN Externe Povestea băiatului alergic la frig. Poate muri dacă iese la temperaturi mai mici de 24 de grade Celsius

Povestea băiatului alergic la frig. Poate muri dacă iese la temperaturi mai mici de 24 de grade Celsius

Calum Courtney, un băiat de 14 ani din Basildon, Essex, este atât de alergic la frig încât își poate pierde viața în cazul în care este expus la temperaturi sub 24 de grade pentru mai mult de 15 minute.

Povestea băiatului alergic la frig. Poate muri dacă iese la temperaturi mai mici de 24 de grade Celsius
de Laura Dinu    |    13 Mai 2022   •   11:24

Familia lui ține căldura pornită tot timpul, de frică să nu sufere o reacție alergică. Părinții acestuia sunt nevoiți să îl ducă și să îl aducă în fiecare zi de la școală pentru a se asigura că temperatura este una optimă pentru băiat.  

Starea lui Calum este atât de gravă încât este îndeajuns să scotă o mână sau un picior de sub pătură pe timpul nopții ca să se umple de urticarie pe față, brațe și picioare. Adolescentul a fost nevoit să renunțe la fotbal și trebuie să poarte numai haine cu mânecă lungă pentru a-și menține corpul acoperit.  

”Ar putea avea un șoc anafilactic”

Deși alergiile sunt, de regulă, doar o cauză a erupțiilor cutanate cu mâncărime, acestea pot declanșa anafilaxia, care poate duce la moarte rapidă.   

 ”Nu știu ce reacție ar putea avea” spune mama lui Calum. ”Ar putea avea un șoc anafilactic. Nu este exclus, chiar dacă nu a făcut până în acest moment, s-ar putea întâmpla oricând”, continuă ea. 

”Dacă iese pe ploaie este și mai rău”

”Dacă iese pe ploaie este și mai rău. Hainele se umezesc pe drumul de la mașină până la ușa școlii iar el este nevoit să se schimbe.  Nu poate purta niciodată tricouri la școală. Dacă nu are brațele acoperite se umple imediat de alergie”. 

Mama băiatului spune că urticaria afectează fiecare aspect al vieții acestuia, scrie DailyMail

„Nu poate să se joace sau să facă sport”

„Nu poate să se joace sau să facă sport. A trebuit să renunțe la fotbal pentru că i se umflă toată fața', a spus mama copiilor, în vârstă de 38 de ani. 

„Nu poate sta mult afară dacă este frig. Trebuie să intre imediat în casă. Întotdeauna îi este foarte cald pentru că trebuie să aibă toată pielea acoperită. Se enervează foarte tare pentru că își dorește mult să joace fotbal”.  

”Izbucnește în orice parte a corpului care este rece”

 Ea a mai spus că nici măcar când este îmbrăcat cu mai multe straturi de îmbrăcăminte reacția indusă de frig nu este împiedicată.  

”Izbucnește în orice parte a corpului care este rece. În primul rând, în zonele corpului care nu sunt acoperite, precum fața și mâinile”, spune ea.   

„Începe ca niște puncte roșii, arată ca varicela, apoi devin mai mari și se unesc. Sunt atât de rele! Spune că le simte ca pe niște ciupituri, senzația de înțepătură, ca urzicile, apoi se transformă într-o mâncărime insuportabilă!”.   

”Pielea devine un roșu aprins și spune că simte că îl arde”

Femeia spune că cele mai înfricoșătoare momente sunt atunci când Calum este expus la apă sub temperatura acceptată de el.  

 ”Pielea devine un roșu aprins și spune că simte că îl arde. Acesta este un sentiment diferit și nu îi este bine, simte că leșină. Trebuie să-l încălzești imediat și să încerci să-l încălzești din interior cu băuturi calde”. 

Ca mamă, ea spune că trebuie să fie vigilentă pentru fiecare scenariu posibil de frig la care ar putea fi expus, cum ar fi o pungă de gheață atunci când se lovește.  

La ani a avut prima criză 

Prima urticarie a băiatului a apărut pe când avea patru ani, la o nuntă în familie.  Părinții lui au crezut că este vorba doar despre o alergie la polen sau la o anumită plantă și l-au tratat cu antihistaminice. Cu toate acestea, reacțiile alergice au continuat din ce în ce mai grav. În special când a venit iarna.   

„Pe măsură ce am intrat în iarnă, a devenit groaznic”, spune ea. „Juca fotbal la școală într-o zi de vineri și, pe măsură ce era mai frig, purta un trening și apărători și tot s-a umflat pe tot corpul.” 

După o luptă de mai bine de 10 ani, femeia își dorește cu ardoare un ajutor.   

„Sunt zece ani de luptă, mi-aș dori să-i putem oferi un antihistaminic adecvat, care să îi ofere o viață normală”. 

×
Subiecte în articol: Calum Courtney alergie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close