Antena 3 CNN Externe Campionat Mondial de Karate pentru copii, organizat la Tokyo (VIDEO)

Campionat Mondial de Karate pentru copii, organizat la Tokyo (VIDEO)

Campionat Mondial de Karate pentru copii, organizat la Tokyo (VIDEO)
24 Aug 2009   •   22:15


Se pare că japonezii au găsit antidotul pentru copiii hiperactivi ai zilelor noastre: o bătaie... organizată. Astfel, peste două mii de copii s-au adunat în Tokyo ca să-şi măsoare măiestria la Campionatul Mondial de karate.

Fie că erau baieţi sau fete, fie că aveau 4 sau 14 ani, micii sportivi nu s-au menajat. Cea mai spectaculoasă dintre întreceri a fost cea mixtă, a copiilor de 5 ani, unde o fetiţă a făcut legea.

Peste două mii de copii de toate vârstele şi-au măsurat forţele la Tokyo într-unul dintre cele mai populare concursuri de Kung-fu la nivel mondial. Deşi arbitri au fost interesaţi de execuţiile tehnice şi de strategie, publicul a fost acaparat de dăruirea celor mai mici dintre competitori.

Părinţii spun că artele marţiale le-au întărit caracterul şi mentalitatea copiilor.

Competiţia mixtă de karate a făcut deliciul spectatorilor. Vedeta Campionatului Mondial de karate a acestui an a fost o fetiţă de numai 5 ani care s-a bătut cot la cot cu ceilalţi băieţi.

Copiii promit ca anul viitor să se întoarcă mai puternici. Organizatorii concursului consideră că astfel de întreceri vor ajuta tinerii să crească în spiritul tradiţiei japoneze.



Antena 3


×
Subiecte în articol: copii Tokyo competitie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close