Antena 3 CNN Externe Cancelarul austriac Karl Nehammer spune că e pregătit să discute cu Vladimir Putin

Cancelarul austriac Karl Nehammer spune că e pregătit să discute cu Vladimir Putin

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, s-a declarat pregătit să continue dialogul cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, dacă acest demers va ajuta la încheierea războiului din Ucraina.

Cancelarul austriac Karl Nehammer spune că e pregătit să discute cu Vladimir Putin
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2022   •   14:53

Nehammer a făcut această declarație la postul ORF2, relatează agenția de presă ucraineană Ukrinform.

"Suntem o țară neutră, avem un statut special în Uniunea Europeană și, din acest motiv, a fost important pentru mine să încerc să joc un rol de mediator în discuții.

Cu toate acestea, avem o poziție clară în ceea ce privește coridoarele umanitare, încetarea focului și o anchetă obiectivă a crimelor de război", a spus cancelarul.

Ukrinform amintește că, la începutul invaziei rusești în Ucraina, Karl Nehammer a fost primul lider european care s-a întâlnit față în față cu Vladimir Putin.

Discuțiile cu cancelarul austriac nu au schimbat poziția liderului de la Kremlin în privința războiului, notează Ukrinform.

Putin dă asigurări că va continua bombardamentele în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a dat asigurări, săptămâna trecută, că bombardamentele asupra infrastructurii energetice a Ucrainei vor continua.

Putin a arătat că aceste bombardamente reprezintă represalii pentru atacul din 8 octombrie asupra podului Crimeii, pe care Moscova l-a atribuit serviciilor de securitate ucrainene, dar și pentru alte atacuri asupra unor obiective ruse.

"Este acum mult zgomot despre atacurile noastre asupra infrastructurii energetice a unei țări vecine. Da, o facem. Dar cine a început? Cine a lovit podul Crimeii? Cine a aruncat în aer liniile electrice ale centralei nucleare de la Kursk (de pe teritoriul rus, n.red)? Cine a întrerupt apa în Doneţk?", a spus el la o ceremonie de decorare a militarilor ruși.

El le-a reproșat, de asemenea, politicienilor occidentali că "închid ochii în fața acțiunilor ucrainenilor". 

"În schimb, când noi începem să facem ceva ca răspuns, zgomotul, gălăgia, pocnetele se aud în tot universul", a concluzionat liderul de la Kremlin.

După explozia care a avariat podul ce leagă Rusia de peninsula Crimeea, Moscova a lansat o serie de atacuri cu drone şi rachete, provocând întreruperi în furnizarea cu energie electrică și apă în numeroase regiuni ucrainene.

Circulația rutieră pe pod a fost restabilită în urmă cu o săptămână, când președintele rus a condus, demonstrativ, un autoturism pe acest obiectiv de infrastructură. 

×
Subiecte în articol: Karl Nehammer Vladimir Putin
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close