Antena 3 CNN Externe Candidatul de dreapta Nicos Anastasiades este noul preşedinte din Republica Cipru

Candidatul de dreapta Nicos Anastasiades este noul preşedinte din Republica Cipru

Candidatul de dreapta Nicos Anastasiades este noul preşedinte din Republica Cipru
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
17 Feb 2013   •   19:45
Update 19:45 - Candidatul de dreapta Nicos Anastasiades a câştigat din primul tur scrutinul prezidenţial din Republica Cipru, conform sondajelor de tip exit-poll, informeazã AFP.
   
Potrivit sondajelor, citate de Televiziunea publicã cipriotã, Anastasiades este creditat cu 51,1% din voturi, cu mult în faţa principalului adversar, Stavros Malas (27,3%), susţinut de comuniştii din cadrul Akel, partidul preşedintelui actual, Demetris Christofias.
   
Nicos Anastasiades are 66 de ani şi este liderul celui mai mare partid al opoziţiei - Disy (de dreapta).

------------------

Alegătorii din Republica Cipru sunt chemaţi, duminică, la urne pentru desemnarea noului preşedinte, pe fondul recesiunii care afectează grav această ţară, informează AFP.
   
Secţiile de vot s-au deschis la ora 7.00 (7.00, ora României) şi se vor închide la ora 18.00 (18.00, ora României).
   
Aproximativ 545.000 de ciprioţi sunt aşteptaţi la urne, iar rezultatele vor fi anunţate la ora 20.30.
   
Nicos Anastasiades, 66 de ani, liderul celui mai mare partid al opoziţiei - Disy (de dreapta) -, este considerat favorit şi ar putea câştiga din primul tur.
   
Principalul său adeversar este fostul ministru al Sănătăţii Stavros Malas, 45 de ani, un independent susţinut de formaţiunea comunistă Akel, aflată la putere.

Cipru, ţară a cărei economie a fost grav afectată de criza din Grecia, negociază cu FMI, UE şi BCE un plan de salvare financiară.

Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat ratingul Ciprului la două trepte de categoria ţărilor aflate în imposibilitate de plată.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close