Antena 3 CNN Externe Caniculă fără precedent în Rusia. Arşiţa face victime în fiecare zi, iar recoltele sunt compromise (VIDEO)

Caniculă fără precedent în Rusia. Arşiţa face victime în fiecare zi, iar recoltele sunt compromise (VIDEO)

Caniculă fără precedent în Rusia. Arşiţa face victime în fiecare zi, iar recoltele sunt compromise (VIDEO)
22 Iul 2010   •   19:00

Rusia continuă să sufere de pe urma unei canicule fără precedent. Arşiţa face victime în fiecare zi, iar recoltele sunt compromise de secetă. La Moscova, căldura sufocantă este întreruptă doar de furtuni violente, care sporesc şi mai mult pagubele.

Meteorologii ruşi consideră că această vară ar putea fi cea mai fierbinte din ultimii 130 de ani. Temperatura de la Moscova înregistrează record după record. Pentru sfârşitul săptămânii se anunţă 39 de grade.

Mai multe persoane bolnave de inimă au decedat din cauza căldurii. Dar numărul victimelor este mult mai mare: zeci de oameni se îneacă în fiecare zi în râurile sau lacurile în care încearcă să se răcorească.

Numai miercuri s-au înecat 52 de oameni, inclusiv şapte copii. În luna iunie, numărul total al celor înecaţi a fost de 1.244.

Seceta a distrus deja 20 la sută din recolta de cereale. Starea de urgenţă a fost decretată în câteva regiuni unde procentul culturilor pârjolite se apropie de 50 la sută. Numai în partea centrală a Rusiei sunt compromise aproape zece milioane de hectare. Din cauza căldurii, combinele nu lucrează decât noaptea, pentru că, oricum, au mult mai puţin de recoltat.

La Moscova, canicula a fost însoţită, în ultimele zile, de furtuni şi ploi scurte dar foarte violente. Furtunile s-au risipit la fel de repede cum au venit, iar meteorologii avertizează că zilele fierbinţi vor continua cel puţin până la sfârşitul lunii.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: stare de urgenta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close