Antena 3 CNN Externe Caniculă în SUA, China şi vestul Europei

Caniculă în SUA, China şi vestul Europei

Caniculă în SUA, China şi vestul Europei
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
07 Iul 2010   •   19:35

Populaţia din estul Statelor Unite şi al Canadei continuă să sufere de pe urma unui puternic val de căldură, cu temperaturi care se apropie de 40 de grade Celsius. Canicula este la fel de necruţătoare şi în alte părţi ale globului - din China până în Peninsula Iberică.
Locuitorii din New York, Washington şi alte zeci de oraşe americane şi canadiene au, de câteva zile, senzaţia că trăiesc într-un cuptor. Meteorologii înregistrează record după record în ceea ce priveşte temperatura din acest sezon. Marţi, la New York s-au atins 39,4 grade Celsius iar la Philadelphia 38,9 grade. Pe aproape toată coasta de est s-a depăşit pragul de 100 de grade Fahrenheit, care corespunde cu 37,8 grade Celsius. Localnicii au tansformat fântânile în piscine.
Căldură mare este şi în Spania şi mai ales Portugalia. Lisabona a trecut prin cea mai călduroasă zi, de până acum, a anului, cu 39 de grade, iar în centrul ţării se aşteaptă, astăzi, chiar 42 de grade.
Nici îndepărtata Chină nu e scutită de caniculă, care, aici, a făcut cel puţin o victimă. Mercurul a urcat peste 40 de grade Celsius la Beijing.


Antena 3

×
Subiecte în articol: canicula SUA China
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close