Antena 3 CNN Externe Canicula şi votca au provocat 200 de înecuri în Rusia, într-o singură săptămână

Canicula şi votca au provocat 200 de înecuri în Rusia, într-o singură săptămână

Canicula şi votca au provocat 200 de înecuri în Rusia, într-o singură săptămână
15 Iul 2010   •   11:49

Valul de căldură care a lovit partea europeană a Rusiei, combinat cu obiceiurile localnicilor de a consuma cantităţi importante de votcă, au dus la zeci de înecuri în fiecare zi, după ce persoanele aflate sub influenţa alcoolului au încercat să se răcorească înotând în lacuri şi iazuri. Peste 200 de persoane s-au înecat doar în ultima săptămână, scrie The Independent.

Vadim Seregin, de la Comitetul rus pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că 52 de oameni au murit luni şi 49 marţi, înecaţi. Luna trecută, totalul deceselor a fost de 1.200 persoane şi acest număr este posibil să crească în luna iulie, când ţara s-a confruntat cu cea mai caldă vreme din istorie.

Mulţi ruşi, mai obişnuiţi cu iernile geroase decât cu verile tropicale, se duc la plajă să se răcorească, însă votca în combinaţie cu înotul poate avea adesea reacţii letale, spun oficialii. Până la 95% dintre decesele înregistrate sunt în rândul bărbaţilor şi apar în mare parte pe plaje nesupravegheate, pe lacuri izolate, unde ruşii se duc să se relaxeze cu familiile şi prietenii.

Săptămâna trecută şase copii din Moscova s-au înecat în timpul unei excursii în sudul ţării, două dintre profesoarele care îi însoţeau fiind acum investigate pentru că erau bete şi le-au permis să înoate într-o zonă fără salvamari. Cazul a stârnit mânia opiniei publice, însă este unul dintre zecile de cazuri zilnice de intoxicare care conduce la tragedie.

Rusia se confruntă cu cea mai aprigă secetă din ultimii 130 de ani şi guvernul a impus stare de urgenţă în 16 regiuni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia votca
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close