Antena 3 Externe Cantităţi uriaşe de zăpadă i-au înnebunit pe americani. E a patra furtună care loveşte nord-estul ţării

Cantităţi uriaşe de zăpadă i-au înnebunit pe americani. E a patra furtună care loveşte nord-estul ţării

de O.P.    |    16 Feb 2015   •   06:17
Cantităţi uriaşe de zăpadă i-au înnebunit pe americani. E a patra furtună care loveşte nord-estul ţării

O nouă furtună de iarnă, a patra de la începutul anului, i-a adus la disperare pe locuitorii din nord-estul Statelor Unite. În acest timp, la mii de kilometri distanţă, un alt stat american, Hawaii, a fost şi el lovit de o puternică furtună dar, ce-i drept, fără zăpadă.

O ziaristă  trimisă să relateze în direct, din mijlocul ninsorii, nu şi-a putut îndeplini misiunea şi abia a reuşit să nu fie luată de vânt. S-a întâmplat la Boston, oraş îngropat, din nou, în zăpadă, la temperaturi mult mai scăzute decât cele normale. Autorităţile şi-au reluat apelul către localnici, de a nu ieşi cu maşinile decât în cazuri de urgenţă.

Peste 1.800 de curse aeriene au fost anulate, mai ales pe aeroporturile din Boston şi New York, unde viteza vântului s-a apropiat de 100 de kilometri pe oră.

La Chicago, poleiul s-a aflat la originea unei ciocniri în lanţ în care au fost implicate aproape 40 de maşini. Din fericire, nimeni nu a fost grav rănit.

Furtuna se îndreaptă acum spre sud, unde oamenii sunt şi mai puţin obişnuiţi cu o asemenea vreme. Locuitorii celui mai vestic dintre Statele Unite, Hawaii, au îndurat, şi ei, o furtună deosebit de puternică.

Clima din Hawaii este cu totul alta decât cea de pe continent, aşa că aici ninsorile au fost înlocuite de ploi torenţiale. Dar vântul a fost la fel de violent şi multe case au fost avariate sau chiar au rămas fără acoperiş.


×
Subiecte în articol: fenomene meteo fenomene meteo extreme

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close