Antena 3 CNN Externe Cantităţi uriaşe de zăpadă i-au înnebunit pe americani. E a patra furtună care loveşte nord-estul ţării

Cantităţi uriaşe de zăpadă i-au înnebunit pe americani. E a patra furtună care loveşte nord-estul ţării

Cantităţi uriaşe de zăpadă i-au înnebunit pe americani. E a patra furtună care loveşte nord-estul ţării
de O.P.    |    16 Feb 2015   •   06:17

O nouă furtună de iarnă, a patra de la începutul anului, i-a adus la disperare pe locuitorii din nord-estul Statelor Unite. În acest timp, la mii de kilometri distanţă, un alt stat american, Hawaii, a fost şi el lovit de o puternică furtună dar, ce-i drept, fără zăpadă.

O ziaristă  trimisă să relateze în direct, din mijlocul ninsorii, nu şi-a putut îndeplini misiunea şi abia a reuşit să nu fie luată de vânt. S-a întâmplat la Boston, oraş îngropat, din nou, în zăpadă, la temperaturi mult mai scăzute decât cele normale. Autorităţile şi-au reluat apelul către localnici, de a nu ieşi cu maşinile decât în cazuri de urgenţă.

Peste 1.800 de curse aeriene au fost anulate, mai ales pe aeroporturile din Boston şi New York, unde viteza vântului s-a apropiat de 100 de kilometri pe oră.

La Chicago, poleiul s-a aflat la originea unei ciocniri în lanţ în care au fost implicate aproape 40 de maşini. Din fericire, nimeni nu a fost grav rănit.

Furtuna se îndreaptă acum spre sud, unde oamenii sunt şi mai puţin obişnuiţi cu o asemenea vreme. Locuitorii celui mai vestic dintre Statele Unite, Hawaii, au îndurat, şi ei, o furtună deosebit de puternică.

Clima din Hawaii este cu totul alta decât cea de pe continent, aşa că aici ninsorile au fost înlocuite de ploi torenţiale. Dar vântul a fost la fel de violent şi multe case au fost avariate sau chiar au rămas fără acoperiş.


×
Subiecte în articol: fenomene meteo fenomene meteo extreme
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close