Antena 3 CNN Externe Captivi într-un oraș în care mor de foame. Imagini șocante din locul în care oamenii se hrănesc cu supă din frunze și gunoaie

Captivi într-un oraș în care mor de foame. Imagini șocante din locul în care oamenii se hrănesc cu supă din frunze și gunoaie

Captivi într-un oraș în care mor de foame. Imagini șocante din locul în care oamenii se hrănesc cu supă din frunze și gunoaie
08 Ian 2016   •   10:21

Presa internaţională a relatat, în ultimele zile, despre situația critică a celor 40.000 de oameni din Madaya, o localitate aflată la nord-vest de Damasc. Oamenii mor de foame,  după ce oraşul s-a aflat sub asediul forţelor lui Bashar al-Assad în ultimele şase luni.

Potrivit CBS News, reprezentanţii ONU au anunţat, joi, că Guvernul sirian a permis accesul cu ajutoare în acest oraş. Asta după ce soldaţii loiali lui Bashar al-Assad şi membrii miliţiei libaneze Hezbollah au înconjuraseră oraşul şi nu permiteau ca proviziile de mâncare să ajungă în Madaya. Locuitorii erau amenințați cu moartea în cazul în care încercau să părăsească oraşul.

Oamenii din Madaya au ajuns să mănânce frunzele din copaci şi să bea apă cu sare. „Trăim cu Frunze. Acum, de când a venit zăpada, nu mai găsim nici frunze”, a declarat Majed Ali, în vârstă de 28 de ani, potrivit CBC News.

Potrivit lui Abu Hassan Mousa, un reprezentant al autorităţilor locale, locuitorii oraşului se hrănesc cu apă amestecată cu mirodenii, lămâie, sare şi oţet. În acest oraș, un kilogram de orez sau de lapte pudră poate ajunge până la 300 de dolari.

Imagini impresionante cu bătrâni, tineri şi copii care suferă de foame au invadat internetul în ultimele zile. Copiii au fost filmați în timp ce mănâncă supă din frunze și caută resturi printre gunoaie.




×
Subiecte în articol: Damasc foamete copii
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close