Antena 3 CNN Externe Captură de marijuana în valoare de 1 miliard de dolari, în California

Captură de marijuana în valoare de 1 miliard de dolari, în California

Captură de marijuana în valoare de 1 miliard de dolari, în California
23 Iul 2009   •   14:59

Autorităţile au confiscat plante de marijuana în valoare de un miliard de dolari şi au arestat 82 de mexicani, în prima săptămână şi jumătate de la desfăşurarea unui program menit să elimine câmpurile de marijuana din ţinutul Fresno, California.

Operaţiunea ?Salvaţia Sierra Noastră? a început la 13 iulie şi implică autorităţile locale, statale şi federale, care lucrează împreună pentru a combate operaţiunile de cultivare ale marijuanei, pentru a investiga şi aresta traficanţii de droguri şi pentru a înlătura infrastructura publică din Fresno, o zonă în care traficul de droguri este foarte intens, se arată într-un comunicat de presă.

Cei 82 de suspecţi arestaţi au legături strânse cu cartelurile mexicane, spun autorităţile locale. Eastern Fresno County, unde a fost realizată captura, este o zonă montană rar populată, unde ?fermierii? au construit sisteme de irigaţii pentru plantele lor. O plantă de marijuana matură poate costa chiar 4.000 de dolari, iar noi am reţinut cam 333.000 de plante, a declarat Margaret Mims, şeriful din Fresno. Tot ea a spus că operaţiunea este cea mai mare din istoria Fresno County şi una dintre cele mai mari din California.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: marijuana
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close