Antena 3 CNN Externe Care este reacţia lui Vladimir Putin la criticile aduse. "Rusia a cerut un acces securizat pentru experţii internaţionali la locul tragediei"

Care este reacţia lui Vladimir Putin la criticile aduse. "Rusia a cerut un acces securizat pentru experţii internaţionali la locul tragediei"

Care este reacţia lui Vladimir Putin la criticile aduse. "Rusia a cerut un acces securizat pentru experţii internaţionali la locul tragediei"
de O.P.    |    21 Iul 2014   •   12:11

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări luni că Rusia va face tot posibilul pentru a favoriza o reglementare negociată a conflictului din Ucraina, după prăbuşirea avionului malaysian, şi a cerut un acces securizat pentru experţii internaţionali la locul catastrofei.

"Rusia va face tot ce-i stă în putere astfel încât conflictul să treacă de la o fază militară la o fază de negocieri paşnice, prin căi exclusiv diplomatice", a declarat Putin într-o înregistrare video, difuzată de Kremlin fără alte precizări.

În opinia sa, catastrofa "cu siguranţă nu s-ar fi produs dacă luptele nu s-ar fi reluat la 28 iunie", după decizia Kievului de a pune capăt armistiţiului.

"În acelaşi timp, nimeni nu trebuie şi nu are dreptul să folosească această tragedie în scopuri politice egoiste", a adăugat el.

"Toţi cei care sunt responsabili de situaţia din regiune trebuie să îşi asume responsabilităţile în faţa propriului popor, precum şi în faţa celor din ţările ai căror cetăţeni au murit în această catastrofă", a adăugat preşedintele rus.

Referitor la ancheta privind prăbuşirea avionului, liderul de la Kremlin a apreciat că este "indispensabil să se facă totul pentru a garanta securitatea activităţii experţilor internaţionali la locul tragediei".

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close