Antena 3 CNN Externe Care este situația românilor din Beirut, după explozia puternică. MAE, anunț de ultimă oră

Care este situația românilor din Beirut, după explozia puternică. MAE, anunț de ultimă oră

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, marți seară, că s-a autosesizat în urma exploziilor puternice care au avut loc în orașul libanez Beirut și a făcut demersuri urgente pentru a afla de la autoritățile locale informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Care este situația românilor din Beirut, după explozia puternică. MAE, anunț de ultimă oră
de Gabriel Dano    |    04 Aug 2020   •   22:30

Astfel, MAE precizează ca imobilul Ambasadei României la Beirut a suferit avarii minore, iar întreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol. Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară.
 
MAE precizează că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut:  00961 5 924 849,  00961 5 920 432, 00961 5 920 452, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice: 00961 76 775 503.
 
MAE precizează că Ambasada României la Beirut continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune.

10 morți și 400 de răniți în urma exploziilor extrem de puternice

O explozie extrem de puternică a avut loc, marți după-amiază în orașul libanez Beirut. Cel puţin zece oameni au murit, iar 400 au fost răniţi în urma dublei deflagrații. Numeroase victime au fost transportate la spitale din centrul capitalei Libanului.

Exploziile au avut loc în contextul în care se aștepta verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005. Zeci de mașini au fost distruse, iar pe o rază de câteva sute de metri, se înregistrează daune materiale semnificative. Locuințe aflate și la 10 kilometri distanță ar fi fost afectate de suflul exploziei. Martorii spun că mai multe balcoane ale unor blocuri au căzut.

 

×
Subiecte în articol: Beirut explozie Beirut
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close