Antena 3 Externe Carne de cal în produsele Nestlé. Vezi ce alimente a retras de la vânzare compania

Carne de cal în produsele Nestlé. Vezi ce alimente a retras de la vânzare compania

19 Feb 2013   •   08:57
Carne de cal în produsele Nestlé. Vezi ce alimente a retras de la vânzare compania
Sursa foto: Foto: www.nestleprofessional.com
Reprezentanţii grupului elveţian Nestlé au anunţat luni că vor retrage de la vânzare în Spania şi Italia două produse prezentate ca fiind de vită dar care conţin carne de cal, informează AFP.

"Testele noastre au descoperit urme de ADN de cal în două produse pe bază de vită furnizate de H.J Schypke", o companie germană subcontractoare a JBS Toledo NV, anunţă numărul 1 mondial în agroalimentaţie, într-un comunicat.

Nestlé a retras "imediat"de la vânzare în Spania şi Italia ravioli şi tortellini vânduţi sub numele Buitoni Beef Ravioli şi Beef Tortellini. "Îi vom înlocui cu produse în cazul cărora testele ADN au confirmat că au în conţinut 100 la sută carne de vită", au mai precizat reprezentanţii Nestle.

Un sortiment de lasagna congelată destinată industriei restaurantelor, Lasagnes la Bolognaise Gourmandes, produs în Franţa, va fi, de asemenea, retras de la vânzare.

Proporţia de carne de cal în aceste produse este mai mare de 1 la sută, continuă comunicatul.

"Siguranţa alimentară nu este pusă în discuţie, dar proasta etichetare a produselor face ca acestea să nu îndeplinească criteriile foarte stricte pe care consumatorii le aşteaptă din partea noastră", insistă grupul.

Compania a dispus noi teste pentru a depista eventuale urme de carne de cal în vită în instalaţiile sale de producţie din Europa.

Distribuitorul Lidl a anunţat luni că a retras din magazinele din Suedia, Finlanda, Danemarca şi Belgia produse în care a fost găsită carne de cal în loc de vită.

 

 

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close