Antena 3 CNN Externe Casa Memorială George Enescu atrage turişti puţini, în ciuda patrimoniului bogat

Casa Memorială George Enescu atrage turişti puţini, în ciuda patrimoniului bogat

Casa Memorială George Enescu atrage turişti puţini, în ciuda patrimoniului bogat
Sursa foto: Casa Memoriala George Enescu Liveni
18 Iun 2009   •   17:05

Din cauza distanţei foarte mari de la Botoşani la Liveni, dar mai ales din cauza infrastructurii puţin dezvoltată în zonă, Casa Memorială a lui George Enescu din satul Liveni este vizitată anual de doar aproximativ 2.000 de turişti.

Asta în ciuda patrimoniului bogat de care dispune casa natală a marelui compozitor, printre care se află pianina la care acesta a compus prima sa operă, mobilierul cu leagănul său, dar şi prima vioară - jucărie care i-a fost dăruită de părinţi.

?Toată mobila care este în casa aceasta este cea pe care a avut-o George Enescu în copilăria sa. Sunt grupuri de elevi care vin periodic şi foarte mulţi francezi care sunt interesaţi de viaţa lui Enescu. Este păcat că sunt puţini, însă distanţa de aproape 50 de kilometri de la Botoşani este mare?, a declarat supraveghetorul Casei Memoriale, Valerică Podaru, pentru Agerpres.

George Enescu s-a născut pe 19 august 1881 la Liveni (actualmente comuna George Enescu) şi a decedat pe 4 mai 1955 la Paris. A fost un compozitor, violonist, pedagog, pianist şi dirijor, fiind considerat cel mai important muzician român.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: George Enescu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close