Antena 3 CNN Externe Casa părintească a lui Steve Jobs ar putea fi declarată imobil istoric protejat

Casa părintească a lui Steve Jobs ar putea fi declarată imobil istoric protejat

Casa părintească a lui Steve Jobs ar putea fi declarată imobil istoric protejat
de S.T.    |    24 Sep 2013   •   20:09

Casa în care Steve Jobs a construit primul computer Apple, în anii '70, ar putea fi declarată imobil istoric protejat, relatează CNN.
   
În cazul în care comisia pentru monumente istorice din Los Altos va aproba acest lucru, casa va trebui să fie conservată.
   
Jobs s-a mutat în această casă cu părinţii săi adoptivi când era în clasa a şaptea şi a locuit acolo în timpul liceului. În garajul casei, Jobs şi Steve Wozniak au asamblat primele 50 de computere Apple 1, pe care le-au vândut magazinului Byte Shop din Mountain View, deţinut de Paul Terrell, pentru 500 de dolari fiecare. Unul dintre computerele originale a fost vândut ulterior la o licitaţie, pentru 231.000 de dolari.
 
Nouă luni după vânzarea primelor calculatoare Apple 1, în 1977, a fost înfiinţată oficial compania Apple Computer, în Cupertino, iar Jobs a devenit un vizionar care a schimbat faţa calculatoarelor.
   
Potrivit site-ului imobiliar Zillow, casa părintească a lui Steve Jobs este evaluată la 1,5 milioane de dolari.
   
Mama adoptivă a lui Jobs, Marilyn Jobs, încă locuieşte în această casă. Ea a declarat pentru portalul SFBay.ca că în fiecare săptămână sute de fani ai Apple vin în faţa casei pentru a face fotografii.

Citeşte şi:

Capsula timpului, îngropată de Steve Jobs în urmă cu 30 de ani, a fost găsită. Vezi ce a pus în ea părintele Apple

×
Subiecte în articol: steve jobs
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close