Antena 3 CNN Externe Cât câștigă un soldat rus trimis la război în Ucraina | Salariul este de 30 de ori mai mare decât cel câștigat înainte de război

Cât câștigă un soldat rus trimis la război în Ucraina | Salariul este de 30 de ori mai mare decât cel câștigat înainte de război

Cât câștigă un soldat rus trimis la razboi în Ucraina. Salariul este de 30 de ori mai mare decât cel câștigat înainte de război și de opt ori mai mare decât salariul mediu din Rusia.

Cât câștigă un soldat rus trimis la război în Ucraina | Salariul este de 30 de ori mai mare decât cel câștigat înainte de război
Sursa foto: Gettyimages | Denis Davydov / EyeEm
de Ioana Mircea    |    11 Iul 2022   •   15:45

De la începutul invaziei în Ucraina, Rusia a pierdut 37.400 de militari, potrivit celor mai recente estimări făcute de armata ucraineană.

Moscova pune accent pe recrutarea din rândul minorităților etnice sărace și a ucrainenilor din teritoriile separatiste.

În același timp, Rusia se bazează și pe mercenari și pe unitățile militarizate ale Gărzii Național, pentru a-și completa necesarul de soldați.

"Rusia are o problemă cu recrutarea și mobilizarea. Practic, este disperată să obțină mai mulți oameni folosind orice mijloace posibile", un analist independent rus și fost cercetător la Wilson Center din Washington, Kamil Galeev, pentru New York Times.

Cât câştigă un soldat rus trimis la război în Ucraina

Mii de anunțuri de angajare au apărut online. Cele mai recente de pe site-urile globale de locuri de muncă caută ingineri militari sau pe oricine care poate folosi un lansator de grenade, potrivit Sky News.

Rusia a apelat la stimulente financiare mari pentru a încuraja voluntarii.

Astfel că, un soldat rus trimis la război în Ucraina ajunge să câștige între 2.000 de euro și 6.000 de euro pe lună. De 30 de ori mai mult decât câștiga lunar un soldat rus înainte de război, care ajungea la suma de doar 200 de euro, și de opt ori mai mult decât salariul mediu lunar din Rusia, care este aproape 700 de euro.

În anunțurile de recrutare nu este menționat faptul că viitorii soldați vor activa în Ucraina, iar ofertele de muncă sunt, de obicei, pentru un termen scurt, de aproximativ trei luni, potrivit hotnews.ro.

×
Subiecte în articol: salariu soldat rus Război Ucraina Rusia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close