Antena 3 CNN Externe Catastrofă feroviară în Rusia. Nu este exclusă varianta unui atac terorist (VIDEO)

Catastrofă feroviară în Rusia. Nu este exclusă varianta unui atac terorist (VIDEO)

Catastrofă feroviară în Rusia. Nu este exclusă varianta unui atac terorist (VIDEO)
Sursa foto: Accident feroviar
28 Noi 2009   •   10:04

Catastrofă feroviară pe cea mai importantă cale ferată din Rusia. 39 oameni au murit şi peste 100 au fost răniţi, în urma deraierii unui tren expres de pe ruta Moscova - Sankt Petersburg. Alţi 19 pasageri sunt daţi dispăruţi, potrivit ministrului rus al Situaţiilor de Urgenţă. Autorităţile nu exclud ipoteza unui atac terorist, care nu ar fi primul pe această linie ferată.

Accidentul s-a produs puţin după ora 21.30, ora locală, la jumătatea traseului dintre cele două mari oraşe ruseşti. Aproape 660 de pasageri călătoreau în cele 14 vagoane ale trenului, dintre care trei au ieşit de pe linie iar două s-au răsturnat.

La câteva ore după accident, echipele de descarcerare continuau să caute eventuali supravieţuitori în carcasele vagoanelor strivite. Preşedintele rus Dmitri Medvedev a fost informat asupra accidentului iar la faţa locului au fost trimise două avioane cu echipament medical. Răniţii au fost internaţi în spitalele din regiune iar pasagerii scăpaţi nevătămaţi, după câteva ore, au fost transportaţi la destinaţie.

Procuratura şi serviciul federal de informaţii au deschis o anchetă asupra catastrofei, cu sprijinul unităţilor antiteroriste. Ipoteza unui atentat pare, deocamdată, cea mai probabilă. Potrivit unor surse din cadrul forţelor de ordine, în apropierea liniei s-a format un crater cu diametrul de un metru iar martorii spun că, înaintea deraierii, au auzit o puternică detunătură.

Acum doi ani, pe aceeaşi linie, un alt tren expres a deraiat în urma exploziei unei bombe iar 60 de oameni au fost răniţi. Atacul de atunci a fost pus pe seama extremiştilor musulmani din Caucaz. Pentru catastrofa de noaptea trecută, o altă posibilă cauză avută în vedere este întreruperea curentului electric pe linie.



Antena 3

×
Subiecte în articol: accident feroviar atac terorist Rusia
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close