Antena 3 CNN Externe CAUZA prăbuşirii imobilului din Bangladesh, soldat cu peste 500 de morţi. "Au încălcat orice reguli"

CAUZA prăbuşirii imobilului din Bangladesh, soldat cu peste 500 de morţi. "Au încălcat orice reguli"

CAUZA prăbuşirii imobilului din Bangladesh, soldat cu peste 500 de morţi. "Au încălcat orice reguli"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
03 Mai 2013   •   18:56

Vibraţiile unor generatoare se află la originea prăbuşirii imobilului în care se aflau ateliere de confecţii, în Bangladesh, un accident soldat cu peste 500 de morţi, a anunţat vineri un oficial din cadrul anchetei, citat de AFP.
   
"Patru generatoare enorme erau instalate la etajele superioare ale imobilului, încălcând orice reguli", a declarat Uddin Khandaker, un funcţionar de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne, care conduce ancheta, lansată în regim de urgenţă de către Guvern, asupra catastrofei.
   
"În momentul în care generatoarele au fost puse în funcţiune, după o pană de curent electric, vibraţiile acestor echipamente, alături de cele ale miilor de maşini de cusut, au provocat prăbuşirea" imobilului, a declarat Khandaker.
   
Cel mai recent bilanţ realizat în urma prăbuşirii imobilului din Bangladesh, în urmă cu o săptămână, a depăşit 500 de morţi, iar 149 de persoane sunt în continuare dispărute, au anunţat, miercuri, autorităţile locale.

Pe 24 aprilie, un imobil de opt etaje, Rana Plaza, s-a prăbuşit. Atunci, autorităţile vorbeau de circa 100 de morţi.

×
Subiecte în articol: Bangladesh
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close