Antena 3 CNN Externe Caz şocant în Mexic. Trei doctori au răpit un bebeluş şi l-au vândut traficanţilor de carne vie

Caz şocant în Mexic. Trei doctori au răpit un bebeluş şi l-au vândut traficanţilor de carne vie

Caz şocant în Mexic. Trei doctori au răpit un bebeluş şi l-au vândut traficanţilor de carne vie
Sursa foto: Mexic
07 Noi 2009   •   10:06

Trei doctori şi o asistentă au furat din spital o fetiţă nou-născută şi au vândut-o unei reţele de traficanţi de carne vie. Mamei i s-a spus că micuţa a murit. În urma unei anchete a poliţiei mexicane, infractorii au ajuns după gratii. Autorităţile vor să afle acum dacă acesta este singurul caz de acest fel sau dacă şi alţi bebeluşi au fost vânduţi în acelaşi fel.

O fetiţă vândută la naştere unei reţele de traficanţi a ajuns un an mai târziu în braţele celei care i-a dat viaţă. Autorităţile din Mexico City i-au înapoiat copilul Vanessei Edith Castillo, după ce testele au demonstrat că este mama fetiţei pe care medicii o declaraseră moartă. Totul a fost pus la cale pentru a o vinde apoi unei reţele de traficanţi de carne vie.

Vanessa a născut prin cezariană la 25 octombrie 2008, la un spital capitala mexicană. Femeia a povestit că a auzit plânsul copilului ei imediat după ce s-a născut, însă doctorul nu a lăsat-o să-şi vadă fiica, pe motiv că trebuie să aştepte până ce trece efectul anesteziei. Ulterior, mamei i s-a spus că fetiţa ei a fost mutată la un alt spital, iar apoi că a murit şi că a fost incinerată.

"Mi-au spus că fiica mea e moartă şi că au dus-o s-o incinereze. Nu mi-au dat niciun fel de informaţii, aşa că i-am acţionat în instanţă iar acum, în sfârşit, mi-au înapoiat fiica", a declarat mama micuţei.

Potrivit procuraturii mexicane, Vanessa a primit apoi un e-mail, prin care i se spunea că bebeluşul ei trăieşte şi că a fost vândut. Se pare că mesajul a fost trimis de fiul proprietarului clinicii. Autorităţile spun că fetiţa a fost vândută pentru echivalentul a 1.200 de dolari americani familiei unui psiholog mexican.

În urma anchetei lansate în acest caz, autorităţile au reţinut-o pe femeia care a cumpărat copilul. Declaraţiile ei au dus la arestarea celor trei medici, a unei asistente şi a unui dispecer de la spital.

Acum, clinica a fost închisă, iar autorităţile încearcă să afle dacă şi câţi alţi nou născuţi au fost furaţi şi vânduţi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: doctori
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close