Antena 3 CNN Externe Ce decizie a luat Malaysia Airlines pentru a-și supraveghea aeronavele

Ce decizie a luat Malaysia Airlines pentru a-și supraveghea aeronavele

Ce decizie a luat Malaysia Airlines pentru a-și supraveghea aeronavele
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Apr 2017   •   14:59

Malaysia Airlines este prima companie aeriană care a încheiat o înţelegere cu un grup de firme din industria aviaţiei care monitorizează traseele aeronavelor oriunde în lume, inclusiv când zboară deasupra oceanelor, în regiunile polare sau în zonele izolate, potrivit CNN.

„Malaysia Airlines va cunoaşte locaţia, direcţia, viteza şi altitudinea tuturor aeronavelor din flotă, în orice moment şi va fi alertată la orice abatere”, a declarat Paul Gibson, reprezentantul companiei care va asigura accesul la date de urmărire furnizate de sateliţi.

Astfel, începând cu noiembrie 2018, organizația internaţională a aviaţiei civile a stabilit ca o aeronavă să transmită poziţia la fiecare 15 minute. Mai mult, dacă aeronava este avariată sau în pericol, aceasta trebuie să transmită poziţia în fiecare minut, începând din 2021.

Aceste decizii au fost luate în contextul în care în 2014, avionul MH370 al companiei Malaysia Airlines a dispărut de pe radar în timp ce zbura de la Kuala Lumpur către Beijing, avionul s-ar fi prăbuşit în Oceanul Indian. La bordul avionul erau 239 de oameni. Dispariţia aeronavei a stârnit o serie de dezbateri referitoare la standardele necesare pentru supravegherea traficului aerian.

×
Subiecte în articol: decizie avioane supraveghere
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close