Antena 3 CNN Externe Ce imagine au pus, din greşeală, pe broşura de promovare a unui oraş din Italia: "Ne-am cerut imediat scuze"

Ce imagine au pus, din greşeală, pe broşura de promovare a unui oraş din Italia: "Ne-am cerut imediat scuze"

Ce imagine au pus, din greşeală, pe broşura de promovare a unui oraş din Italia: "Ne-am cerut imediat scuze"
de O.P.    |    24 Feb 2015   •   06:52

O broşură de promovare a oraşului Cosenza, situat în sudul Italiei, conţinea o fotografie controversată cu fostul lider nazist Heinrich Himmler, unul dintre organizatorii Holocaustului, potrivit ediţiei italiene a publicaţiei The Local.

Pliantele controversate despre istoria oraşului Cosenza, situat în regiunea italiană Calabria (sud), au fost distribuite la târgul internaţional pentru turism BIT, desfăşurat recent la Milano.

Broşura de promovare descria viaţa regelui Alaric I (secolul V), responsabil de jefuirea Romei în anul 410 şi care a murit la Cosenza. Heinrich Himmler a trimis arheologi în Cosenza, în anii 1930, în căutarea mormântului regelui Alaric I.

Însă prezentarea imaginii liderului nazist a stârnit polemici în Italia, astfel că autorităţile din Cosenza au dispus modificarea broşurii de promovare.

Primarul din Cosenza, Mario Occhiuto, a prezentat scuze pentru incident, explicând că a fost o fotografie "inadecvată" şi o "greşeală neintenţionată".

"În orice caz, am asumat responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat şi am prezentat scuze", a spus Occhiuto, citat de site-ul publicaţiei Il Quotidiano.

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close