Antena 3 CNN Externe Ce IRONIE! Siria îşi sfătuieşte cetăţenii să nu călătorească în Turcia

Ce IRONIE! Siria îşi sfătuieşte cetăţenii să nu călătorească în Turcia

Ce IRONIE! Siria îşi sfătuieşte cetăţenii să nu călătorească în Turcia
Sursa foto: Foto: AP
04 Iun 2013   •   12:13

Un anunţ ciudat al autorităţilor de la Damasc conduce la ironia situaţiei în sine. Siria a emis un avertisment de călătorie pentru Turcia, anunţându-şi cetăţenii să evite vizitele în ţara vecină.

Da, aţi citit bine, Siria, ţara care este în mijlocul unui război civil soldat cu zeci de mii de morţi, îşi avertizează cetăţenii să nu călătorească în Turcia din cauza violenţelor răspândite în mai multe oraşe, din ultimele zile.

Conform agenţieie siriene de ştiri (SANA) , Ministerul de Externe de la Damasc a dat publicităţii următorul anunţ:
"Ministerul de Relaţii Internaţionale îi sfătuieşte pe cetăţenii sirieni să nu călătorească în Turcia în această perioadă, din motive de securitate. Menţionăm că siguranţa cetăţenilor din mai multe oraşe turceşti s-a deteriorat îngrijorător în ultimele zile, iar guvernul Erdogan recurge la violenţe grave pentru a reprima manifestaţiile paşnice ale protestatarilor".

În plus, ministrul de informaţii sirian, Omran al-Zoubi, i-a sugerat premierului turc că poate stopa violenţele doar dacă îşi va da demisia şi va părăsi ţara, alegând calea exilului.
Într-o întâlnire cu reprezentanţii mass-media de la Damasc, Al-Zoubi a criticat în termeni duri guvernul de la Ankara pentru folosirea excesivă a forţei împotriva protestatarilor.

×
Subiecte în articol: turcia, ankara Siria
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close