Antena 3 Externe Ce măsură a luat Airbus în urma problemelor de la Boeing

Ce măsură a luat Airbus în urma problemelor de la Boeing

18 Feb 2013   •   12:00
Ce măsură a luat Airbus în urma problemelor de la Boeing
Sursa foto: Foto: www.airbus.com
Reprezentanţii companiei aeriene Airbus au decis să echipeze noile aeronave A350 cu baterii standard, în loc de cele cu litiu-ion. Decizia a fost luată după ce toate avioanele Boeing 787 au fost reţinute la sol, la nivel mondial, din cauza mai multor incidente provocate de probleme ale bateriilor, informează Bloomberg.

În acest fel, Airbus intenţionează să protejeze programul de construcţie a avioanelor A350 şi să evite eventualele întârzieri în procesul de certificare.

Primul zbor test al unui A350 este programat la jumătatea acestui an. Avioanele vor intra în exploatare în a doua parte a lui 2014.

Boeing va utiliza în continuare baterii litiu-ion. Reprezentanţii companiei au precizat că nu au aflat nimic în timpul investigaţiilor care să justifice o altă decizie.

Airbus şi Boeing au dorit să folosească baterii litiu-ion întrucât sunt mai uşoare şi ocupă jumătate din spaţiul necesar pentru bateriile cu cadmiu.
 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close