Antena 3 CNN Externe Ce materii le sunt interzise studentelor din Iran. "Disciplinele nu corespund naturii feminine"

Ce materii le sunt interzise studentelor din Iran. "Disciplinele nu corespund naturii feminine"

Ce materii le sunt interzise studentelor din Iran. "Disciplinele nu corespund naturii feminine"
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    26 Sep 2012   •   12:41

Noul an universitar în Iran, care a început pe 23 septembrie, a debutat cu o serie de îngrădiri pentru femeile iraniene.

Cele aproape 30 de universităţi din ţară au pus la index 80 de discipline ca materie de studiu pentru femei, pe motiv că nu ar "corespunde naturii feminine", printre acestea figurând fizica nucleară, informatica, ingineria chimică şi literatura engleză, informează Agerpres.

Mai mult, autorităţile au explicat această interdicţie şi prin rata natalităţii în scădere, având în vedere că majoritatea studenţilor de la universităţile din Iran este constituită din tinere studioase care, în loc să se mărite şi să aibă copii, stau în laboratoare şi studiază fizica nucleară, ori în biblioteci consacrându-se studiului literaturii engleze.

Numărul tinerelor studente a crescut de la an la an, ajungând în prezent la 60% din totalul studenţilor. Experţi occidentali vorbesc de un subtext politic al deciziei, relevând că tinerele studente din Iran au o poziţie socială foarte activă în ultimul timp.




×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close