Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă în această dimineaţă în Franţa, la o zi de la ATENTAT. Francois Hollande a dat acest ordin #jesuischarlie

Ce se întâmplă în această dimineaţă în Franţa, la o zi de la ATENTAT. Francois Hollande a dat acest ordin #jesuischarlie

Ce se întâmplă în această dimineaţă în Franţa, la o zi de la ATENTAT. Francois Hollande a dat acest ordin  #jesuischarlie
de O.P.    |    08 Ian 2015   •   06:09

 Imediat după atentatul soldat cu 12 morţi, în Franţa, nivelul de alertă a fost ridicat la cel mai mare nivel. Şi Spania a intrat în stare de alertă, plus câteva oraşe americane, speriate că ar putea fi şi ele ţinta unui atentat terorist.

Astăzi, preşedintele Hollande i-a convocat pe miniştrii şi pe şefii serviciilor de securitate la Palatul Elysee, pentru o nouă rundă de consultări care va începe la ora 8.

Parisul a intrat în alertă de atentat, cel mai înalt nivel de alertă după atentatul terorist. Cabinetul ministerial a fost convocat de urgenţă la Palatul Elysee ieri, la consultări cu preşedintele Hollande. Însă pentru a ţine pasul cu desfăşurarea evenimentelor, ei se vor reuni şi astăzi, chiar la prima oră, pentru a pune la punct o strategie, împreună cu preşedintele francez.

Şi Spania i-a luat exemplul. Nivelul de alertă a fost ridicat ca urmare a atacului din Paris.

Alerta a trecut Oceanul şi a ajuns chiar şi în New York, dar şi în Boston. Poliţiştii sunt pregătiţi să îşi ajusteze resursele şi chiar să mobilizeze forţe speciale, în eventualitatea unui atac.

Biroul Federal de Investigaţii şi-a oferit ajutorul forţelor de ordine din Franţa, la prinderea teroriştilor.

Comisarul-şef al Poliţiei din New York, Bill Bratton, a avertizat că autorii atacului din Paris nu sunt nişte amatori, ci profesionişti ce au acţionat metodic, iar că forţele de ordine trebuie să îi catalogheze ca atare.


×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close