Antena 3 CNN Externe Ce se va întâmpla cu instituţia DUPĂ ce va fi numit în funcţie. Anunţul a fost făcut azi, de la Casa Albă

Ce se va întâmpla cu instituţia DUPĂ ce va fi numit în funcţie. Anunţul a fost făcut azi, de la Casa Albă

Ce se va întâmpla cu instituţia DUPĂ ce va fi numit în funcţie. Anunţul a fost făcut azi, de la Casa Albă
de O.P.    |    12 Mar 2014   •   07:52

Candidatul propus de Barack Obama la conducerea NSA a afirmat marţi că vrea mai multă "transparenţă" în acţiunile Agenţiei americane de informaţii, dar a apreciat, totodată, "vitală" continuarea colectării datelor telefonice.

Dacă va fi confirmat de Senat, viceamiralul Michael Rogers îl va înlocui pe generalul Keith Alexander, care se retrage din activitate în momentul în care NSA se află în centrul unui scandal legat de amploarea programelor sale de colectare a informaţiilor despre viaţa privată a americanilor, practici dezvăluite de Edward Snowden.

În faţa senatorilor din cadrul Comisiei pentru Apărare, viceamiralul Rogers a spus că vrea să pună accent pe "transparenţă" în activităţile agenţiei. Însă el pledat, totodată, pentru menţinerea posibilităţii ca serviciile să obţină date legate de apeluri telefonice, precum numărul apelat, durata convorbirii, etc.

"Este vital de a putea fi în măsură să examinăm rapid conexiunile telefonice care ar fi legate de terorişti, cu scopul de a stabili dacă există vreo reţea", a apreciat viceamiralul.

 

×
Subiecte în articol: NSA
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close