Antena 3 CNN Externe Ce vrea, de fapt, Vladimir Putin?

Ce vrea, de fapt, Vladimir Putin?

Ce vrea, de fapt, Vladimir Putin?
de O.P.    |    28 Ian 2015   •   12:52

Recentul atac din orasul Mariupol, soldat cu peste 30 de morti si zeci de raniti, a indignat o lume intreaga. Se vorbeste despre noi sanctiuni impotriva Moscovei, care refuza cu incapatanare sa exercite presiuni asupra insurgentilor separatisti, stopand, astfel, varsarea de sange in estul Ucrainei si deschizand calea identificarii unei solutii de pace, continuand sa furnizeze armament fortelor proruse. Intr-o declaratie adoptata de Parlamentul de la Kiev, Rusia a fost catalogata stat-agresor. Ce vrea, de fapt, Vladimir Putin? In opinia analistului rus Stanislav Belkovski, unul dintre putinii experti rusi care inca mai au curaj sa spuna lucrurilor pe nume, prin reluarea luptelor la Donbas, "Vladimir Putin ar fi putut sa determine Occidentul sa demareze tratative privind Ucraina direct cu Moscova".

Pentru un "presedinte care lupta pentru ca Rusia sa fie recunoscuta drept o superputere, nu ar fi nici o problema sa puna capat livrarilor de armament catre asa numitii separatisti si sa-i retraga de pe teritoriul Ucrainei", spune Belkovski.

Dar Kremlinul are alte interese. "Putin este convins ca in cateva luni, Ucraina se va rupe in bucati din cauza divergentelor interne si ca Occidentul va fi, astfel, obligat sa stea de vorba cu Moscova.

Iar faptul ca, pana atunci, Rusia s-ar putea alege cu noi sanctiuni, nu-l preocupa, se pare, deloc pe presedintele Putin.

Continuarea, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Proteste Ucraina
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close