Antena 3 CNN Externe Cea mai bogată instituţie de învăţământ din SUA vrea să atragă donaţii de 6,5 miliarde de dolari până în 2018

Cea mai bogată instituţie de învăţământ din SUA vrea să atragă donaţii de 6,5 miliarde de dolari până în 2018

Cea mai bogată instituţie de învăţământ din SUA vrea să atragă donaţii de 6,5 miliarde de dolari până în 2018
de S.T.    |    23 Sep 2013   •   23:18

Universitatea Harvard a început o campanie prin care vrea să atragă donaţii în valoare de 6,5 miliarde dolari până în 2018, cea mai ambiţioasă iniţiativă de acest fel derulată vreodată.
   
Un sfert din bani vor fi utilizaţi ca sprijin financiar pentru studenţi, 20% vor fi investiţi în renovare şi alte lucrări de construcţii, iar 10% vor merge către "noi iniţiative", au declarat reprezentanţii universităţii americane, citaţi de Bloomberg.
   
Harvard a obţinut deja promisiuni şi donaţii de 2,8 miliarde de dolari în perioada premergătoare lansării publice a campaniei.
   
Pe lângă extinderea activităţilor de cercetare şi învăţământ, universitatea va renova căminele şi va reporni mai multe proiecte de construcţii îngheţate în urma crizei financiare mondiale din 2008.
   
Cea mai recentă campanie de finanţare derulată de Universitatea Harvard, începută în 1999 şi desfăşurată pe parcursul a 7 ani, a atras fonduri de 2,65 miliarde de dolari.

Harvard este cea mai bogată instituţie de învăţământ din SUA, cu active de peste 30 miliarde de dolari la jumătatea anului trecut.

   

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close