x close

Cehia. Companiile din industria auto vor concedia peste 13.500 de angajaţi în următoarele luni

10 Dec 2008   •   22:30
Cehia. Companiile din industria auto vor concedia peste 13.500 de angajaţi în următoarele luni

Angajaţii din industria auto cehă vor trece prin momente grele în următoarele luni deoarece companiile de profil au anunţat că vor concedia 13.550 de persoane, deoarece furnizorii de piese sunt grav afectaţi de recesiunea economică din zona Euro, a anunţat o asociaţie a pieţei locale de profil, citată de Reuters.
Dacă la începutul lunii octombrie Asociaţia Industriei Auto (AIA) se aştepta la concedierea a circa 3.000 de persoane, în prezent AIA a majorat semnificativ estimarea privind disponibilizările. Astfel, până în iunie 2009, numărul angajaţilor din domeniu va coborî la 124.648, conform unui sondaj realizat în rândul celor 160 de companii membre.
"Aproape 70% din companiile din domeniu iau în considerare disponibilizări, cele mai mari fiind aşteptate la furnizorii de piese, unde concedierile se vor ridica la peste 10.000", a declarat Antonin Sipek, secretarul asociaţiei.
Industria auto asigură mai mult de 20% din totalul exporturilor Cehiei. Constructorii de automobile, în frunte cu Skoda Auto şi compania mixtă Toyota-Peugeot (TPCA) au menţinut estimările privind numărul de automobile produse în 2008 la 969.017, cu 4% peste nivelul din 2007.
Pe măsură ce Hyundai va folosi întreaga capacitate a fabricii proaspăt deschise, de 300.000 de maşini anual, producţia ar urma să crească la peste un milion de unităţi.
Autorităţile cehe au anunţat miercuri că avansul economic al ţării s-a redus la 4,2% în trimestrul al treilea, cel mai scăzut ritm de creştere din ultimii patru ani.
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

Cehia companii industria auto concedieri
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati