Antena 3 CNN Externe Cei 33 de chilieni blocaţi în subteran au devenit adevărate vedete

Cei 33 de chilieni blocaţi în subteran au devenit adevărate vedete

Cei 33 de chilieni blocaţi în subteran au devenit adevărate vedete
Sursa foto: Foto: AFP
15 Oct 2010   •   23:30

În urmă cu 70 de zile erau nişte bieţi oameni care săpau după aur iar acum sunt cei 33 magnifici. Minerii din Chile se pregătesc pentru primul weekend alături de familii, dar şi pentru o viaţă de vedete.

Vânaţi permanent de jurnalişti  minerii chilieni sunt curtaţi cu oferte ademenitoare, care îi vor face bogaţi. Îi aşteaptă filme, reclame, cărţi autobiografice.

Cei care au fost deja externati au descoperit ca viata lor multa vreme, nu va mai fi la fel. Acum sunt celebri ori au fani în toata lumea.

Dar nu vor reveni bine din Grecia, ca vor pleca într-o alta vacanta, în Coreea de Sud. Iar cluburile Real Madrid oi Manchester United vor sa-i aiba invitaţi. Pe lista fanilor s-a trecut oi Steve Jobs, bossul de la Apple, care le-a trimis câte un Ipod. Un patron chilian s-a gândit însa şi la buzunarele minerilor şi le-ar fi oferit câte 10 mii de euro.

Hollywoodul vrea sa ecranizeze povestea minerilor. Se pariază pe titlul filmului, iar cel mai bine cotat este "33", urmat de "Îngropaţi de vii".

Imaginaţi-vă, am fost acolo pentru 25 de ore, la 40 de grade Celsius. Imaginaţi-vă cum este sa traieşti în astfel de condiţii timp de 70 de zile.

Pe fir au intrat şi edituri mari din Franţa, Germania şi Marea Britanie, pentru o carte despre ei. Se ştie şi titlul - "33 de oameni îngropaţi de vii".

Toate acestea înseamna o avere, care-i va face pe mineri sa uite de salariul lor de 900 de dolari.

 




×
Subiecte în articol: Chile
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close