Antena 3 CNN Externe Cel mai căutat terorist filipinez a fost arestat în Manilla

Cel mai căutat terorist filipinez a fost arestat în Manilla

Cel mai căutat terorist filipinez a fost arestat în Manilla
11 Iun 2014   •   13:36

Un militant extremist, aflat pe lista FBI, privind cei mai căutaţi terorişti, a fost arestat în capitala filipineză, anunţă autorităţile locale.

Pe capul lui Khair Mundos, administraţia americană pusese 500.000 de dolari. Acesta a fost arestat miercuri dimineaţă, într-o suburbie din Manilla, transmite AFP.

Departamentul de Stat al SUA îl descrie pe Mundos ca fiind "un lider important şi un finanţator" al grupului extremist Abu Sayyaf.
Mişcarea filipineză a fost fondată şi sponsorizată cu banii proveniţi de la Osama bin Laden, eminenţa cenuşie a Al Qaeda.

Abu Sayyaf a desfăşurat atacuri teroriste şi răpiri în masă, de cele mai multe ori fiind vizaţi turiştii străini pentru care se cere răscumpărare.

Mundos a fost capturat prima dată în 2004, în sudul Filipinelor, dar a reuşit să evadeze dintr-un penitenciar regional în 2007.
De atunci şi pană acum, forţele de securitate au continuat vânătoarea lui, concentrându-se în special pe regiunea sudică, acolo unde gruparea Abu Sayyaf se bucură de o influenţă semnificativă.

×
Subiecte în articol: filipine, manilla
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close