Antena 3 CNN Externe Cel mai mare proiect de energie solară a ucis peste 3500 de păsări în primul an de funcţionare

Cel mai mare proiect de energie solară a ucis peste 3500 de păsări în primul an de funcţionare

Cel mai mare proiect de energie solară a ucis peste 3500 de păsări în primul an de funcţionare
27 Apr 2015   •   15:40

Un proiect de energie solară a ucis peste 3500 de păsări în California, SUA, relevă un raport al ecologiştilor de peste ocean.

Proiectul Ivanpah, care cuprinde o reţea de energie solară ce asigura 377 de megawaţi în Ţinutul San Bernardino, a provocat moartea subită a mii de păsări, chiar din primul an de funcţionare. Reţeau energetică foloseşte oglinzi care captează direct razele solare pe trei turnuri înalte, apoi creează un val de vapori, care pune în funcţiune o turbină imensă.
De menţionat că această centrală asigură energia electrică pentru circa 160.000 de locuinţe din regiune.

Cercetătorii au descoperit că 83 de specii de păsări au avut de suferit de pe urma acestui proiect. Cu toate acestea, raportul susţine că "numărul păsărilor ucise este cel minim estimat faţă de proporţia locală, regională sau naţională".

"Suntem mulţumiţi să vă informăm că impactul asupra mediului este cel estimat de noi, la cote minime, dar vom face tot ce ne va sta în putinţă să diminuăm efectele negative asupra vieţuitoarelor din zonă", a declarat pentru The Sun un reprezentant NRG Energy, companie care operează complexul de panouri solare.

×
Subiecte în articol: energie solara
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close