Antena 3 CNN Externe Cel mai recent bilanţ al atacului din Mali

Cel mai recent bilanţ al atacului din Mali

Cel mai recent bilanţ al atacului din Mali
Sursa foto: Foto: operationworld.org
09 Aug 2015   •   21:24

Treisprezece persoane, dintre care cinci angajați ai Organizației Națiunilor Unite (ONU), patru soldați malieni și patru teroriști au fost uciși în timpul luării de ostatici care a avut loc vineri la un hotel de Sevare, în centrul Mali, potrivit unui nou bilanț, anunțat duminică de guvernul de la Bamako, informează AFP, potrivit Agerpres.

Bilanțul definitiv" numără "patru soldați ai Fama", forțele armate maliene, "cinci angajați ai Misiunii ONU în Mali și patru teroriști" uciși în operațiunile din timpul atacului asupra hotelului "Byblos" din Sevare, a precizat guvernul malian în comunicat. Cei cinci angajați ai Misiunii ONU în Mali (Minusma) erau "un șofer malian, un sud-african, doi ucraineni și un nepalez". "Șapte suspecți au fost arestați" de forțele maliene, care numără "opt răniți" în rândurile lor, potrivit aceluiași comunicat. De asemenea, potrivit guvernului malian, "patru ostatici au fost eliberați", dintre care doi ucraineni, un rus și un sud-african.

"Anchetatori sunt în legătură cu Minusma și alți parteneri, pentru a determina factorii legați de acest atac și desfășurarea lui", se mai afirmă în comunicat.

Atacul de vineri nu a fost revendicat deocamdată.

×
Subiecte în articol: mali
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close