Antena 3 CNN Externe Cel mai scump oraş din lume este... Japonia are 3 oraşe în Top 10. Nu-ţi va veni să crezi ce oraş e pe locul 2

Cel mai scump oraş din lume este... Japonia are 3 oraşe în Top 10. Nu-ţi va veni să crezi ce oraş e pe locul 2

Cel mai scump oraş din lume este... Japonia are 3 oraşe în Top 10. Nu-ţi va veni să crezi ce oraş e pe locul 2
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
14 Iun 2012   •   09:31

Ţi-a venit dorul de ducă şi poate vrei să te stabileşti chiar în alt oraş străin? Ei, bine, în cazul ăsta nu te gândi la Tokyo decât dacă ai un cont gras în bancă. O ceaşcă de cafea costă 8.29 $, iar un bilet la film 22.97$. O explicaţie pentru aceste preţuri ar fi faptul că yen-ul este foarte puternic în comparaţie cu dolarul.

Totuşi oraşul a avut o clasare foarte bună mereu în top-ul anual realizat de Mercer. Potrivit Wall Street Journal, capitala Japoniei s-a regăsit în primele trei poziţii în fiecare an, cu excepţia lui 2007, când a fost numărul 4, şi a fost numărul 1 de 12 ori din 1994 până în prezent.

Anul acesta, Tokyo a surclasat oraşul care a ocupat poziţia întâi anul trecut - Luanda, capitala statului african Angola, care a ocupat poziţia a doua. Moscova, aflat pe locul patru, este cel mai scump oraş european pentru expaţi, iar Tel Aviv, care este cel mai scump dintre oraşele Orientului Mijlociu, ocupă locul 31.

Nici un oraş american nu ocupă un loc de-abia începând cu locul 33, revendicat, evident, de New York.

Care este cel mai puţin costisitor oraş din lume pentru străini? Îl găsiţi pe poziţia 214 a clasamentului şi este vorba de capitala Pakistanului, Karachi.

CELE MAI SCUMPE 10 ORAŞE DIN LUME ÎN 2012

1.Tokyo (Japonia)
2. Luanda (Angola)
3.Osaka (Japonia)
4. Moscova (Rusia)
5. Geneva (Elveţia)
6. Zurich (Elveţia)
7. Singapore (Singapore)
8. N'Djamena (Ciad)
9. Hong Kong (Hong Kong)
10. Nagoya (Japonia)

Vezi lista completă AICI.


×
Subiecte în articol: Angola
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close