Antena 3 CNN Externe Armata rusă a anunțat că a distrus un centru de antrenament militar de la malul Mării Negre

Armata rusă a anunțat că a distrus un centru de antrenament militar de la malul Mării Negre

Armata rusă anunță că a efectuat lovituri cu rachete cu rază lungă de acțiune, lansate de pe mare, asupra a ceea ce a descris ca fiind un centru de antrenament pentru forțele ucrainene de operațiuni speciale din sudul Ucrainei.

Armata rusă a anunțat că a distrus un centru de antrenament militar de la malul Mării Negre
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    05 Apr 2022   •   13:36

Potrivit rușilor, atacul a vizat o bază din orașul Oceac. Baza este folosită de voluntarii străini care luptă alături de ucraineni, susține partea rusă, potrivit CNN.

„În seara zilei de 4 aprilie, arme de mare precizie cu rază lungă de acțiune lansate de pe mare în apropierea orașului Oceac au distrus un centru de antrenament pentru forțele ucrainene de operațiuni speciale, care era folosit, printre altele, pentru a găzdui mercenari străini", a declarat generalul-maior Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării. Armata rusă îi descrie pe străinii care s-au oferit voluntar să lupte pentru Ucraina drept „mercenari”.

Jurnaliștii CNN nu au putut verifica imediat afirmațiile generalului rus.

Konashenkov a adăugat că forțele rusești au lansat din aer rachete de precizie care au vizat instalații de depozitare a combustibilului de la Kremenets, Cherkasy, Zaporizhzhia și Novomoskovsk.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close