Antena 3 CNN Externe "Cer să fiu respectat!" Gerard Depardieu a decis să renunţe la paşaportul francez

"Cer să fiu respectat!" Gerard Depardieu a decis să renunţe la paşaportul francez

"Cer să fiu respectat!" Gerard Depardieu a decis să renunţe la paşaportul francez
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
de S.T.    |    17 Dec 2012   •   16:48

Actorul francez, Gerard Depardieu, s-a declarat "jignit" de criticile care i-au fost aduse după ce şi-a mutat domiciliul în Belgia pentru a beneficia de facilităţile fiscale din această ţară.

Acesta a anunţat, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Jean-Marc Ayrault şi publicată de ziarul Journal du dimanche, că îşi "va preda paşaportul francez", relatează AFP.

"Nu cer să fiu aprobat, dar aş putea cel puţin să fiu respectat! Dintre cei care au plecat din Franţa niciunul nu a fost jignit cum am fost eu", afirmă actorul în scrisoarea prin care doreşte să-i dea o replică premierului Ayrault, care a considerat anterior "lamentabil" gestul lui Depardieu de a se stabili în Belgia pentru a nu mai plăti impozite în Franţa.

Depardieu, care susţine că şi-a "plătit întotdeauna taxele şi impozitele', scrie că nu a omorât pe nimeni şi că nu a făcut nimic rău.



"În 45 de ani am plătit impozite de 145 de milioane de euro şi am 80 de angajaţi cărora le-am oferit locuri de muncă (...) Nu sunt de compătimit dar nici de invidiat, însă refuz cuvântul lamentabil'', insistă actorul.

"Vă predau paşaportul şi dreptul la securitatea socială de care nu m-am folosit niciodată. Noi nu mai avem aceeaşi patrie. Sunt un adevărat european, un cetăţean al lumii, aşa cum mi-a spus tatăl meu întotdeauna", conchide acesta în scrisoarea deschisă adresată premierului Jean-Marc Ayrault.

×
Subiecte în articol: critici Belgia taxe si impozite
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close