Antena 3 CNN Externe "Cetăţenii sunt prizonieri între graniţele ţării". Locul din lume unde cuvântul "libertate" te poate duce la închisoare

"Cetăţenii sunt prizonieri între graniţele ţării". Locul din lume unde cuvântul "libertate" te poate duce la închisoare

"Cetăţenii sunt prizonieri între graniţele ţării". Locul din lume unde cuvântul "libertate" te poate duce la închisoare
de O.P.    |    23 Ian 2013   •   06:28

Vizita efectuată de către Eric Schmidt în această ţară a dat naştere multor speculaţii în presa internaţională. Preşedintele Google a fost însoţit în vizita sa în Coreea de Nord de o delegaţie în care a fost prezentă şi fiica acestuia, Sophie, care la întoarcerea în Statele Unite a relatat despre cum a fost excursia în inima unei ţări înconjurate de secrete şi măsuri draconice influenţate de mediul politic.

Sophie Schmidt a relatat despre experienţa avută în timpul vizitei din Coreea de Nord, o ţară pe care a descris-o într-un articol pe blogul său personal. Adolescenta în vârstă de 19 ani a folosit câteva cuvinte generaliste pentru a descrie ţara cunoscută pentru liderii săi comunişti, spunând că a fost "primitoare dar austeră în acelaşi timp", Sophie spunând şi că "a fost foarte foarte frig şi totodată foarte ciudat".

Sophie relatează că cele câteva zile petrecute la Phenian au fost "o mixtură de întâlniri la nivel înalt, vizite foarte scurte şi precise, dar şi momente tradiţionale". Cotidianul britanic Daily Mail notează că în postarea sa Sophie Schimdt a oferit câteva aspecte lămuritoare cu privire la scopul exact pentru care tatăl său, Eric Schimdt, ar fi vizitat Coreea de Nord.

Motivele excursiei ar fi fost pur tehnologice şi de business. Fiica preşedintelui Google spune că, cu cât stă mai mult să se gândească la ceea ce a văzut şi ceea ce a auzit la Phenian, cu atât este mai bulversată.

"Cu cât mă gândesc mai mult la ceea ce am văzut şi la ceea ce am auzit, cu atât sunt mai sigură că ceea ce ne-au spus însemna de fapt altceva", scrie Sophie Schmidt.

"Din câte am înţeles ei trebuie să se simtă norocoşi că trăiesc în Coreea de Nord, aşa că de ce ar mai vrea să plece de aici? Sunt ostatici în propria lor ţară, fără a avea prea mare lucru de făcut în acest caz. Opacitatea felului în care funcţionează de fapt această ţară favorizează doar controlul statului pentru cei care îl conduc. Pe deasupra, toleranţa pe care o am la filmuleţele de promovare cu Kim Jong-un pare a fi remarcabilă", notează adolescenta.

Sophie Schimdt susţine însă că a fost uimită de femeile din această ţară, care "erau foarte stilate, cu cizme înalte şi frumoase şi machiate foarte frumos".



×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close