Antena 3 CNN Externe Chile: Peste 60 de locuinţe, mistuite într-un incendiu izbucnit iniţial într-o pădure din vecinătate

Chile: Peste 60 de locuinţe, mistuite într-un incendiu izbucnit iniţial într-o pădure din vecinătate

Chile: Peste 60 de locuinţe, mistuite într-un incendiu izbucnit iniţial într-o pădure din vecinătate
Sursa foto: Foto: cleanmpg.com
28 Feb 2012   •   20:40

Zeci de locuinţe din Chile au căzut pradă flăcărilor, după ce un incendiu de pădure s-a propagat într-un cartier de locuit. Nu s-au înregistrat victime, deoarece casele au fost evacuate la timp. Autorităţile bănuiesc că incendiul este urmarea unui act criminal.

Câteva sute de locuitori ai oraşului Vina del Mar, de pe litoralul Oceanului Pacific, au fost evacuaţi de urgenţă după ce flăcările s-au apropiat rapid de casele lor. Oamenii au privit neputincioşi la focul care le distrugea locuinţele, cu tot ce se găsea în ele.

Mai multe elicoptere au intervenit în sprijinul pompierilor care se luptau cu un adevărat infern. Reprezentanţii autorităţilor nu au putut decât să evalueze amploarea dezastrului.

Flăcările au distrus peste 60 de case,  vegetaţia pe 50 de hectare, iar cel puţin 20 de oameni au fost răniţi, cei mai mulţi fiind intoxicaţi cu fum. Oficialităţile sunt îngrijorate mai ales de faptul că incendiile par să fi fost aprinse în mod deliberat.

Poliţia face eforturi pentru a-i identifica şi captura pe incendiatori, în timp ce guvernul a luat măsuri pentru a-i ajuta pe sinistraţi să-şi reconstruiască locuinţele.

Deocamdată, pe teritoriul oraşului rămâne în vigoare alerta de cod roşu pentru incendii de pădure, iar în regiunea din jur - codul galben.


×
Subiecte în articol: Chile
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close