Antena 3 CNN Externe China răspunde după ce a fost acuzată de SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană că a atacat serviciul de e-mail furnizat de Microsoft

China răspunde după ce a fost acuzată de SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană că a atacat serviciul de e-mail furnizat de Microsoft

Autoritățile chineze au replicat rapid după ce SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană au acuzat în mod concertat Beijingul că ar fi apelat la hackeri pentru a ataca serviciul de poștă electronică Microsoft Exchange, dedicat companiilor, anunță presa internațională.

China răspunde după ce a fost acuzată de SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană că a atacat serviciul de e-mail furnizat de Microsoft
Sursa foto: Getty Images
de Adrian Iclozan    |    20 Iul 2021   •   10:48

Potrivit oficialilor chinezi, acuzațiile sunt neîntemeiate.

Noua Zeelandă s-a alăturat declarațiilor formulate de Statele Unite, Marea Britanie și Uniunea Europeană, care au indicat Ministerul chinez al Securității Statului (MSS) drept responsabil pentru "subminarea stabilității și securității globale".

Autoritățile din Noua Zeelandă au invocat "activități cibernetice malițioase" în țară și au blamat "actori sprijiniți de China" pentru aceste atacuri.

Ambasada chineză din Wellington a calificat aceste acuzații drept "neîntemeiate și iresponsabile".

"Guvernul chinez este un apărător ferm al securității cibernetice. Formularea de acuzații fără probe este rău-intenționată", se spune în declarația reprezentanței diplomatice.

Ambasada chineză din Australia numit, la rândul său, Washingtonul drept "campionul mondial al atacurilor cibernetice".

Potrivit informațiilor diseminate de autoritățile statelor care au acuzat China, atacurile asupra serviciului Microsoft Exchange au afectat cel puțin 30.000 de organizații la nivel global.

Microsoft, furnizorul acestui serviciu, a acuzat un grup de spionaj informatic chinez că a exploatat o vulnerabilitate care permite hackerilor acces la căsuța electronică de mesaj.

Divizia de amenințări informatice din cadrul Microsoft a descoperit că acest grup, cunoscut drept Hafnium, este susținut de statul chinez și vizează ținte din afara Chinei.

Conform unor surse occidentale din domeniul securității cibernetice, Hafnium a aflat că Microsoft urma să remedieze vulnerabilitatea serviciului său de e-mail dedicat întreprinderilor și partajat informația cu alte grupări chineze, pentru a o exploata pe o scară mai largă.

Președintele american Joe Biden a declarat că este posibil ca atacurile asupra Microsoft Exchange să nu fi fost derulate de însuși guvernul chinez dar că este, de asemenea, posibil ca Beijingul "să îi protejeze și să îi găzduiască pe cei care au lansat atacurile".

Departamentul american al Justiției a anunțat, la rândul său, că a pus sub acuzare patru hackeri ai MSS, despre care a spus că sunt implicați în campania de durată ce vizează guverne străine și entități din sectoare-cheie ale mai multor țări.

×
Subiecte în articol: China Microsoft Exchange
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close