Antena 3 CNN Externe China aruncă o "PASTILĂ DE SPIONAJ" în Coca-Cola

China aruncă o "PASTILĂ DE SPIONAJ" în Coca-Cola

China aruncă o "PASTILĂ DE SPIONAJ" în Coca-Cola
15 Mar 2013   •   11:59

China desfăşoară o anchetă riguroasă, îndreptată împotriva companiei Coca-Cola, bănuită că ar strânge informaţii, care ar puteai fi o ameninţare la securitatea naţională a statului comunist, transmite Financial Times.

Investigaţia a început după ce un oficial de cartografiere chinez a spus că angajaţii Coca-Cola au "obţinut ilegal informaţii clasificate" în provincia Yunnan, notează FT, care a preluat un material publicat pe un site al guvernului de la Beijing.

Ancheta este una majoră şi complexă şi este coordonată de Ministerul Securităţii de Stat, informează South China Morning Post.

Reprezentanţii Coca-Cola au declarat în New York Times că au folosit dispozitive GPS "pentru o localizare precisă a distribuitorilor săi regionali şi pentru îmbunătăţirea sistemului logistic". Compania de răcoritoare a anunţat că va colabora cu anchetatorii acestui caz şi asigură transparenţa necesară.

China se teme că folosirea sistemelor de detectare prin satelit ar putea fi utilizată la eventuale atacuri cu rachete strategice asupra obiectivelor sale militare, spune profesorul Guo Jiming, expert în tehnologia GPS, pentru Morning Post.

Acuzaţiile de spionaj apar într-un moment de escaladare a tensiunii în relaţiile americano-chineze.
Luni, administraţia Obama a denunţat China ca fiind un "hoţ de date electronice". A doua zi, marţi, Pentagonul anunţa că va lansa operaţiuni ofensive pentru a combate atacurile cibernetice.
Cu câteva zile în urmă, China a respins acuzaţiile care o indicau drept atacatorul principal al informaţiilor computerizate din SUA, precizează New York Times.

×
Subiecte în articol: SUA spionaj GPS
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close