Antena 3 CNN Externe CHINA CORONAVIRUS. Al cincilea oraş din centrul Chinei, plasat în carantină din cauza epidemiei de coronavirus

CHINA CORONAVIRUS. Al cincilea oraş din centrul Chinei, plasat în carantină din cauza epidemiei de coronavirus

Autorităţile chineze au decis să plaseze în carantină un al cincilea oraş din provincia Hubei, aflată în centrul ţării, în eforturile depus pentru a stopa propagarea unui nou tip de coronavirus, informează DPA.

CHINA CORONAVIRUS. Al cincilea oraş din centrul Chinei, plasat în carantină din cauza epidemiei de coronavirus
Sursa foto: foto: Pixabay.com
23 Ian 2020   •   18:58

După exemplul oraşelor Wuhan, Huanggang, Ezhou şi Chibi, transporturile publice cu autobuzul, feribotul şi trenul spre alte localităţi au fost suspendate şi în Xiantao, a anunţat joi presa chineză.

Au fost închise spaţiile de joacă, pieţele în care se află magazine de păsări şi sălile dedicate activităţilor de divertisment.

Xiantao are o populaţie de peste 1 milion de locuitori şi se află la 100 de kilometri sud-vest de capitala provinciei Hubei, oraşul Wuhan, considerat epicentrul epidemiei.

Până joi, China a confirmat 634 de cazuri de infecţii cu noul tip de coronavirus şi 17 decese.

Oraşul Wuhan, cu o populaţie de 11 milioane de locuitori, a fost primul care a fost plasat în carantină, joi, de autorităţile chineze. Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au precizat că această măsură este una fără precedent. La câteva ore după aceea, oraşul învecinat Huanggang, cu o populaţie d 7 milioane de locuitori, a fost plasat la rândul său în carantină. Măsuri similare au fost anunţate apoi pentru alte două oraşe, Ezhou şi Chibi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: CHINA virus coronavirus
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close